Friday, March 24, 2006

Recept

Kipschijfjes
- keukenmachine gebruiken om van kipfilet, bosui, knoflook, gember, rode en groene pepers, citroengras, lichtgekookte kouseband etc gehakt te maken
- schijfes maken en ca 5-10 min per kant bakken
- serveren met zoete chillisaus

Tom yam soep
- water in pan
- tomaten kleine snijden en in pan, 15-30 min
- theelepel (voor 4 pers) tom yam pasta
- schijfjes champignons, stukjes dungesneden wortel, stukjes pak soi etc 5-10 min meekoken

Sate
- grotere stukjes van kipfilet gebruiken om blokjes voor stokjes te maken
- marineren in mix van satekruiden en (thai) soyasaus, 1-24 uur
- 1-15 min per kant zachtjes bakken

Kipcurry
- kipfilet in kleine stukjes snijden
- paar minuten bakken
- groene thai curry pasta en kokos in heet water mengen en toevoegen
- 30 zachtjes op vuur

Wokgroente
- peultjes en schijfkes wortel paar min koken
- stukjes champignons, paksoi, paprika etc toevoegen
- 3 min koken met scheutje chinese rijstewijn (bijv shaoxing)

Groene chinese groenten
- kai choi, kai lan etc (zie http://k43.pbase.com/u21/selvin/large/12539682.Hilo006small.jpg)
- stomen of enkele min koken

Toetjes
- mango pudding, merk Cocon

0 Comments:

Post a Comment

<< Home